FAQ 

Ik kan geen maten selecteren, hoe weet ik nu of het mondkapje goed past? 
De maat is: one size fits all. De elastiekjes zijn verstelbaar waardoor elk mondkapje aan te passen is naar de gewenste maat. Klik hier voor een instructie over hoe je de elastiekjes kunt verstellen. 

Kan ik wel goed ademen door de denimMASQ?
De MASQ’s bestaan uit 3 lagen stof. Bij de denimMASQ is alleen de bovenste laag van denim. De andere 2 lagen zijn gemaakt van 100% zacht katoen. Dit maakt dat de pasvorm en het draagcomfort gelijk is aan de andere stoffen. Ademen is dan ook geen probleem. 

De denimMASQ voelt stijf aan, zit dit wel lekker? 
De denimMASQ is gemaakt van spijkerstof wat van nature wat stijver is. Door een keer te wassen en dragen wordt hij soepeler en zal de pasvorm vergelijkbaar zijn als de andere mondkapjes.  

Kan ik een filter in het mondkapje plaatsen?
Nee dit is niet mogelijk. Wel is het mondkapje herbruikbaar en wasbaar op 60 graden. 

Is de MASQ geschikt voor medisch gebruik?
Nee, de MASQ is niet geschikt voor medisch gebruik. 

Hoe veilig is de MASQ?
De MASQ is niet geschikt voor medisch gebruik. Hij dient als eerste barrière bij de verspreiding van het coronavirus. Ook al draag je een mondkapje, houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM en let op het juiste gebruik van de MASQ. Meer informatie hierover vind je op de pagina draagtips

Zijn er testen gedaan met de MASQ?
In een aantal Europese landen worden de mondkapjes getest middels het wel of niet kunnen uitblazen van een kaars. Dit is ook met de MASQ gedaan. Uitkomst: het is niet mogelijk om met de MASQ op een kaars uit te blazen. 

Op hoeveel graden kan ik de MASQ wassen?
De MASQ kan gewassen worden op 60 graden. 

© 2020 - 2021 faceMASQ | sitemap | rss